fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

El Yazısı Ve Beyin Gelişimi

El Yazısı Ve Beyin Gelişimini Araştırdık

0 275

Beyin Gelişimi

Beynimiz muhteşem bir yapıya sahiptir. El Yazısı Ve Beyin Gelişimi birbiri ile çok orantılıdır. Beynimiz karmaşık, inanılmaz bir kas yığınıdır. Beynimizin gelişimi anne karnındaki yaşamımızın 3. haftasında başlar ve ergenlik çağına kadar gelişmeye devam eder. Beynimiz yaşamımızın ilk 10 yılında büyük gelişmeler kaydeder. Ancak 0-2 yaş aralığı en hızlı gelişmenin yaşandığı dönemdir. İlk başta davranışı birkaç refleksten oluşan insan, 2 yıl sonunda konuşan, yürüyen, düşünen, hatırlayan ve basit planlar yapan bir hale gelir.

Yazı Yazmanın Önemi

Yaşadığımız zamanda kağıt ve kalem ile yazı yazmak günlük yaşamın bir parçası değildir. Eski zamanda insanlar mektup yazar, günlük tutardı. Şimdiki zamanda insanlar telefonla arayarak, çeşitli sosyal medya uygulamalarıyla yada mesajlarla  birbirlerine ulaşmayı tercik etmektedir. 1980’den yılından itibaren yapılan araştırmaya göre; günde 15-30 dakika boyunca insanın hislerini ve duygularını anlatan yazılar yazmasının, insan sağlığında gözle görülür derecede yararlı fiziksel ve zihinsel etkilerin olduğu bilinmektedir. el yazısı yazan insanların; daha az stres ve daha az depresyon belirtisinden, gelişmiş bağışıklık sistemine kadar pek çok özelliğe sahip olmaktadır. Bazı durumlarda, el yazısının telefonlar ve bilgisayara göre yavaş olması avantaj da olabilir.  El yazısı ile ders çalışmak beynimizin daha fazla alanını çalıştırmaktadır.

Klavye Mi El Yazısı Mı?

2014 yılında Psychological Science dergisindeki bir araştırmada el yazısı yazan öğrencilerin, öğrenme ve anlama derecelerinin, direkt bilgisayara not alan öğrencilere göre daha yüksek olduğunu belirtmiştir. Araştırmayı yapan Carnegie Mellon Üniversitesi psikoloji profesörü Danile Oppenheimer,  El yazısı ile not almanın insanı yavaşlatmasının çok yararlı olduğunu savunur.

Oppenheimer, ”Klavye kullanarak not alan öğrenciler duyduklarını kelime kelime yazabilirler, el yazısı ile not alanlar ise söylenenleri aynı anda yazacak kadar hızlı olamadıklarından bunun yerine içeriği kendi kelimeleri ile ifade etmek zorunda kalırlar. Böylece öğrenciler, konu hakkında derin düşünmek ve konunun özünü anlamak zorunda kalırlar. Bu da konuyu daha iyi kavramalarına neden olur.” demiştir. Bilgisayardan yazılan kelimeler hızlı yazıldığı için insanın, kelime hazinesini kısıtlamasına neden olduğu belirtilmektedir. El yazısı yazan insanlar bilgisayara göre yavaş olduğu için en uygun kelimeyi seçmek için zaman harcar ve kendini daha kolay ifade edilebilir.

Yazı Yazma Ve Öğrenme 

Araştırmacılar el yazısı yazmanın insanlarda daha yakın bağlar kurmalarına yardım ettiğinide savunmuştur. Beynin yazı yazma bölümü kesin olarak belirlenmiştir. El yazısı çocuklar içinde çok önemlidir. Özellikle de psikomotor gelişimi için önemli bir gelişimdir. El Yazısı Ve Beyin Gelişimi ile ilgili olarak el yazısı beynimizin gelişmesini çok fazla etkiler. El yazısı yazmak kasların eş güdümlü hareket etmesine yardımcı olur. El yazısı öğrenildiği zaman, öğrenciler otomatik bir şekilde el yazısı yazmaya başlarlar. O vakit geldiği zaman nasıl yazmaları gerektiğini düşünmeden işlerine odaklanabilirler.

Okullarda veya yetişkinlerde yapılan testlerde, el yazısı yazarken öğrenilen kelimelerin çoğunlukla bilgisayardan öğrenilen kelimelere göre daha iyi okunup, hecelendiği görülmektedir. Harfleri yazarak sadece hafızamıza işlemiş olmakla kalmaz, öğrenme yetimiz de yarar görmesini sağlarız.

Uzmanlar elle yazmanın uzun süreli yararına ikna olmuş değiller. Bu konudaki kuşkuculardan olan Yale Üniversitesi’nden Psikolog Paul Bloom, yeni araştırma alanının “en azından merak uyandırıcı bir alan” olduğunu söylüyor. “El yazısıyla bir şeyler ortaya koymak neyin önemli olduğuna odaklanmanızı sağlar.” Kısa bir duraklamadan sonra da ekliyor. “Belki de daha iyi düşünmemizi sağlıyor.”Yazı yazan kişi, düşüncelerin fotoğrafçısıdır demiş bir düşünür. İnsan ya yazdığı yazıdan mutludur veya yazdığı yazıdan memnun olduğu için ya da kendini güzel ifade ettiği için mutludur.

Yazının Hayatımıza Etkisi

Yazı yazmamak gerçek hayatta kendini ifade edememek ve deneyim konusunda güçlük oluşmasına sebep olur.  İşten çıkarılan mühendisler ile ilgili yapılan araştırmada, düzenli olarak yazı yazan, fikirlerini, hislerini ve düşüncelerini yazıya döken mühendislerin kısa sürede daha iyi işler buldukları kanıtlanmıştır. Yazı yazmanın kazandıracağı entelektüel yetenekler kişinin kendisine olan güveni geri kazanmanıza yardımcı olur. Yazılan yazılarla insanların üzerinde etki yaratmak, fikirleri onlara kabul ettirmek, öğrendikleri karşısındaki kişinin üzerinde görmek mümkündür. Yazı yazmak kişinin kendisinden tatmin olmasına, öz güvenli olmasına ve kazanılan öz güvenle sürekli olarak daha büyük hedefler edinmesine sebep olacaktır. Yazı hayatımızdan çıkarılmayacak kadar değerlidir.

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net