fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

Kitap Okuma Alışkanlığı

Söz konusu kitaplar olunca yazılacak çok şey var Kitap okumanın hayatımıza çok faydası vardır.

0 324

Kitap okuma alışkanlığı edinmek düşünüldüğü kadar zor bir şey değildir. Bazı yöntemler kullanarak kısa sürede kitap alışkanlığı edinmiş biri olabilirsiniz. Zamanla kendinizi geliştirip kitap okumadan duramayan biri haline dönüşebilirsiniz. Çocukken kitap okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin, ilerleyen yıllarda kitap okuma alışkanlığıyla ilgili ekstra bir şey yapmasına gerek kalmayacaktır.

Çocuklarda Kitap Okuma Alışkanlığı

‘Ağaç yaşken eğilir’ demiş büyüklerimiz. Küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinen, kitap okumaktan keyif alan ve kitap okuma alışkanlığı edinmiş çocuklar büyük ihtimalle ilerleyen yaşlarda da kitap okumaya devam edeceklerdir. Tabiki istisnalar olacaktır.

Çocuklara kitap alışkanlığı edindirmek için bunlar yapılabilir:

  • Kitap okumaya bebeklikten başlanabilir.
  • Doğduğu günden itibaren kitap okunabilir.
  • Biraz büyümeye başladığında yaşına uygun kitaplar, bol resimli ve ilgi çekici kitaplar tercih edilebilir.
  • Farklı ses tonları kullanılarak, mimikler ile hikayeyi renklendirebilir, zaman zaman komik sesler çıkarabilirsiniz.
  • Başlangıçta anlaması kolay, basit ve uzun olmayan kitaplar tercih etmeniz, çocuğunuzun kitapları sevmesine yardımcı olur.

Çocuklar Kitap Okumayı Sizden Öğrensin

Çocuklar kitap okumayı büyüklerinden öğrenir. Çocuklar kitap okurken sizi görmeliler.Anne ve babalarını taklit eder ve rol model olarak görürler. Kitap okuyan ve okumaktan keyif olan ebeveynler çocukları için iyi bir örnektir. Biraz büyüdükleri zaman çocuklarınız ile birlikte kitapçıya gidebilirsiniz. Çocuklarınıza kitapları incelemeleri için fırsat verebilirsiniz. Çocuklarınızın fikirlerini de önemseyerek kitaplarını almalısınız. Eğer imkanınız varsa çocuklarınızı kütüphaneye de götürebilirsiniz. Etraftaki okuyan kişileri görmek, binlerce  kitabı bir arada görmek ve kütüphane havası solumak çocuklar için iyi bir deneyim olacaktır.

Okuma Saati

Kendinize okuma yeri ve saati belirlemelisiniz. Ailecek kitaplarınızı okuyabileceğiniz yer belirleyin ve okuma saatiniz geldiği vakit ailecek kitaplarınızı okumalısınız. Kitap okuyacağınız yerin kitaplarla dolu olmasına gerek yoktur. Kitap okumaya elverişli ışık olmasına ve kendinizi rahat hissedeceğiniz yer olmasına özen göstermelisiniz.

Yeni Kitap Okumaya Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Kitap okuma alışkanlığınız yok, sadece okul döneminde zorunluluktan kitap okudunuz ve okuduğunuz kitaplar bir elin parmağını geçmiyor ama kitap okumaya başlamak istiyor, kitap okumanın faydalarını biliyorsanız daha geç kalmış değilsiniz.

Zaman Belirleyin

Kendinize zaman belirleyin ve her gün aynı saatte kitap okumaya çalışın. İlk başta 10-15 dakika ile başlayın zamanla süreyi uzatabilirsiniz. Zamanla günde birkaç zaman diliminde de kitap okuyabilirsiniz.

Okuma Alanı Oluşturun

Evinizde istediğiniz yerde kendinize okuma alanı oluşturabilirsiniz. Rahat koltuk veya sandalye, yanına sahpa, yeterli ışık ve çay ya da kahve alarak okumaya başlayabilirsiniz. Sevdiğiniz kafede de istediğiniz zaman kitap okuyabilirsiniz.

Yanınızda Her Zaman Kitap Taşıyın

Vakit buldukça kitap okumak için yanınızda her zaman kitap bulundurun. Diyelim ki gittiğiniz randevuda beklemeniz gerekiyor. İşte size kitap okumak için fırsat. Hem beklerken sıkılmaktan kurtulursunuz hem de zamanınızı güzel bir şekilde değerlendirmiş olursunuz.

Sevmediğiniz Bir Kitabı Okumak için Kendinizi Zorlamayın

Kitap okumaya başladığınızda ilginizi çeken şeyler hakkında okumaya başlayın. Dili basit ve kalın kitaplarla başlamak da mantıklıdır. Kitap okuma alışkanlığı kazandıkça farklı şeyler okumaya başlayabilirsiniz. Bir kitaptan hoşlanmadıysanız ısrarla okumaya devam etmeyiniz. O kitabı okumayı bırakıp, sevdiğiniz ve hoşunuza giden kitabı okumaya başlamalısınız.

Okuma Listesi Oluşturun

Bir okuma listesi oluşturun. Okuma listesi için dergilere, sevdiğiniz köşe yazarlarının önerilerine ve bloglara göz atmalısınız. İlginizi çeken kitaplara denk geldiğiniz zaman listenize ekleyebilirsiniz.

Televizyon Ve İnterneti Azaltın

Gün içinde televizyon ve internet kullanım vaktinizi azaltınız. Televizyon ve internette geçirebileceğiniz vakti kitap okuyarak geçirebilirsiniz.

Kendinize Hedefler Koyun

Kendinize haftada 1 kitap gibi hedefler belirleyip, hedeflediğiniz sürede bitirmeye özen göstermelisiniz. Ama kendinizi sıkmayın ve asıl amacınızın keyifli şekilde kitap okumak olduğunu unutmayın.

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net