fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

Çocuklarda Uyku

Anne ve babalar için çocuklarda uyku sorunu yaşayan herkes için yapılabilecekleri araştırdık.

0 358

Anne ve babalar için çocuklarda uyku sorunu yaşayan herkes için yapılabilecekleri araştırdık.

Çocuklarda uyku en temek ihiyaçtır. Çocukların öğrenme yetisinin gelişiminde uykuları yeterli, kaliteli ve kesintisiz olmalıdır. Uyku beyindeki dikkat ve öğrenme bölümlerinde gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocuklarda  uyku, hem beden hem de zihinsel gelişim için önemli bir yere sahip. Çocukların öğrenme yetisinin gelişiminde uykuları yeterli, kaliteli ve kesintisiz olmalıdır. Araştırmalar az uyumanın öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini ortaya koymuştur. Gelişmiş ülkelerde bu sorunun daha sık yaşanması, bilgisayar ve telefon kullanımına bağlanmaktadır. Az uykunun sınıflarda oldukça büyük sorunlara neden olduğu, öğrencilerin anlaması için öğretmenlerin daha yavaş ders anlattığı ve yoğun bir şekilde ders işlediği vurgulandı. Yetişkinler gibi çocuklarda çeşitli sebeplerden dolayı uyku sorunu yaşayabilir. Uyku apnesi ve uyurgezerlik gibi sorunlar yaşayan çocuklarda, erken teşhis ile tedavisini kolaylaşabilir.

Uyku Problemleri

  • Uyku apnesi,
  • Uyurgezerlik,
  • Narkolepsi,
  • Stres,
  • Huzursuz bacak,
  • Uyku terörü,
  • Bruksizm,
  • Akşam yemeğini geç yemektir.

Uyku Apnesi

Uyku sırasında solunumun geçici bir süre durmasıdır. Genelde 4-6 yaş arasında görülür. Çocuklarda geniz eti, aşırı kilo ve bademcik durumlarında gözlemlenir. Uyku apnesi huysuzluk, dikkatsizlik, gürültülü horlama, gelişiminde gerilik ve hayati riske yol açar.

 

Uyurgezerlik

 

Çocuklarda uyurgezerlik 4-8 yaşlarda başlayıp yaş büyüdükçe azalıyor. Uyurgezerlik çocukların %15’inde görülüyor. Çocuk ağır uykuda olduğu için gözleri açık olsa bile uyandırılmadığında sabah hiçbir şey hatırlamaz. Çocuğun can güvenliği için önlem alınmalıdır.

Narkolepsi

Narkolepsi gündüz uyanıkken aniden uykuya dalmasıdır. Kişiler yemek yerken ya da konuşurken aniden uykuya geçebilir. Üzüldüğünde ya da sevindiğinde de aniden yere düşebilir.

Stres

Stres kabus gördürür. Çocuklarda 3-5 yaş arası görülür. Yoğun bir şekilde hayal gücünü kullanma, yaşamında istenmeyen değişiklikler, travmatik olaylar ve güvensizlik duygusu kabus görme ihtimalini artıran faktörlerdir.

 

 

 Huzursuz Bacak

Uykuyu bölen bacak ağrıları, karıncalanmalar gibi ağrılar uykuda huzursuzluk yaşatır. Demir eksikliği olan çocuklarda huzursuz bacak sendromu 5 kat daha fazla görülür. B12 eksikliği, ergenlikte aşırı kahve/sigara kullanımı da bu hastalık riskini artırır.

Uyku Terörü(Gece Terörü)

 

Uykunun 2 veya 3. saatinde meydana gelir. Çocuk dehşet içinde ağlayarak yatağından kalkar. Tam olarak uyanmadığı için o anı hatırlamaz. Gece terörü 30 saniye ile 3 dakika arasında sürer.

BRUKSİZM

Uykudayken diş gıcırdatmasıdır. Her yaşta görülür. Dişlerde ve çene kemiğinde aşınmaya neden olur. Aşınmayı önlemesi için kişiye özel ağız aparatı kullanması önerilir. Basınç uygulandığı için baş ağrısına sebep olur.

Akşam Yemeğini Geç Yemek

Aşırı açlık ya da aşırı tokluk uyumayı zorlaştırır. Akşam yemeği uykuya yakın olmamalıdır. Hazımsızlık, enerji vermesi ve uyuma güçlüğü yaratır.

Çocuklarda Uyku Sorunu İçin Yapılacaklar

  • Uyku saati belirlemek, uygun sınırlar belirlemek, kararlı olmak.
  • Çocuk her gece belli saatlerde uyku terörü yaşıyorsa saati gelmeden 15 dakika önce uyandırılmalı ve geri uyutulmalıdır.
  • Her gün aynı saatte uyutulmalıdır. Uyumadan önce rutin oluşturmalıdır. Rutine yeterli vakit ayrılmalıdır.
  • Kendi yatağından sizin yatağınıza gelirse bunu alışkanlık haline getirmemesi için, hemen yatağına geri götürülmelidir. Korkuyorsa yanında yatıp sakinleşmesi sağlanmalıdır.
  • Kabusların nedeni gündüz televizyondan izledikleri olabilir. Nedensiz de kabus görülür. Gece kalkıp korktuğunu söyleyerek uyanıyorsa, yanına gidip sakinleştirip, rahatlatıp ve güvende olduğu hissettirilmelidir.
  • Uyumadan önce aç olarak ya da aşırı tok olarak yatmamalıdır. Çikolata gibi enerji veren yiyecekler yedirilmemelidir.
  • Uyumadan önce ailecek zaman geçirebileceğiniz etkinlikler, uyku töreni (masal anlatma, ninni söyleme) düzenlenmelidir.
  • Uyuyacağı odanın sıcaklığının, neminin yeterli olmasına, çok karanlık olmamasına, odada sigara içilmemiş olmasına ve odanın havalandırılmış olmasına özen gösterilmelidir.
  • Yatakta çocuğu- bunaltacak şeyler(sıcak su torbası, elektrikli battaniye) kullanılmamalıdır.
  • Güneş ışığı altında ve ısıtıcının yanında uyutulmamalıdır.

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net