Çözüm Koleji Ortaokul
Çözüm koleji ortaokul Türk eğitim sistemine bir çok yönden destek verir
Çözüm koleji ortaokul öğrencileri entelektüel meraklarını ve araştırma arzularını motive etmek hedefidir. Ortaokul liseye iyi hazırlanma dönemidir. Öğrencileri gelecekteki mesleklerinin kendilerine sağlayacağı yaşam standartları konusunda bilgi vererek, mesleki yönlendirme ve kariyer planlama yapmalarına yardımcı olunur. Yoğunlaştırılmış etüt ve kurslarla öğrencinin LGS’de yüksek başarı sağlamalarına yardımcı olunuyor.
Çözüm Koleji Ortaokul
İmkanlar
Öğrenciler, sınıflardaki geniş pencereler sayesinde güneşten doyasıya faydalanıyorlar. Sınıflarda ergonomik masa ve sandalyeler kullanılıyor. Bütün sınıflarda akıllı tahta kullanılıyor. Yazma alanını sadece tahta ile sınırlandırmıyor, bütün duvar yazılabilir hale getiriliyor.
Öğrencilere yapılabilecek en önemli iyilik özgün yanlarını ve projelerini desteklemektir. Öğrencilerin sorgulama ve araştırma becerilerini geliştiriliyor. Üretken ve girişimci olmaları sağlanıyor. Kaliteli okul kendi kültürlerini tanımak ve tanıtmak, başka kültürlerle iletişim sağlamak için ulusal ve uluslar arası düzeyde iş birliği becerilerini geliştirmelerini destekliyor. Okul temelli projelerin yanında AB projeleri gibi kapsamlı ve uluslar arası boyutları olan etkinliklere katılmaları sağlanıyor. Çözüm koleji dil eğitiminde akademik kurullar tarafından geliştirilmiş olan ‘’touch’’ modelini uyguluyor. 5.sınıflar hariç haftada en az 10 saat İngilizce eğitimi veriliyor. Kültürel, sosyal ve sınıf içi etkinliklerle pekiştirerek, kalıcı öğrenme sağlanıyor. Teknoloji tasarım dersi bir çok zeka türüne hitap eden sözel,sayısal,görsel-uzamsal zeka ve bedensel- kinestetik uygulanma alanına yer açacak şekilde kurgulanıyor. Kaliteli okul kalkınmanın üretimle, üretimin teknolojiyle, teknolojinin inovasyonla, inovasyonun teknoloji tasarım eğitimi ile sağlanacağının bilincinde. En başarılı kolej öğrencilerin üretmesini ve ürettiklerinin patentini alarak ekonomik kalkınmaya destek vermesini amaçlıyor. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenecekleri yöntemler uygulanıyor.
Külupler
- Destınatıon&Imagınatıon Kulübü
- Fll Robotik Kulübü
- Ed-ed Kulübü
- Model Birleşmiş Milletler Kulübü
- Ebru Kulübü
- Drama Kulübü
- Orff Kulübü
- Enstrüman Kulübü
- Minik şefler Kulübü
- Spor Branş Kulübü
- Ben Bir Ressamım Kulübü
- Karakalem Kulübü
- Web tasarım Kulübü
- Tübitak Proje Kulübü
- Speakıng Club
- Kadraj Kulübü
- Tiyatro Kulübü
- Oku- Yorum Kulübü
- Seyyahlar Kulübü
- Waterloo Math Contest Kulübü
- Eğitsel Oyun Geliştirme Kulübü
- Minik bahçıvanlar
- Makex Robotik Kulübü
- Yaratıcı Yazma Kulübü
- İnfografik Tasarım
- Makex
- Kodu Game Lab Oyun Tasarımı
- Basit Makineler
- Dıy Project
- Almanca
- Ahşap Boyama
- Kendin Yap Kolaj
- Tezhip
- Taş Boyama
- Yaratıcı Yazma
- Büyüleyici Canlılar
- Kitabı Mı Filmi Mı?
- Calypso Belgesel