fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

LGS Tercihinde Doğru Kriterleriniz Neler Olmalı?

0 9.826

LGS Tercihinde Doğru Kriterleriniz Neler Olmalı?

LGS tercih süreci başladı. Bu süreçte doğru LGS tercihleri yapabilmek için nelere dikkat etmelisiniz. Öncelikle öğrencinin kendi deneyimi ve isteği doğrultusunda “ben ileride hangi mesleği yaparsam daha mutlu olurum? ” sorusunu sorması gerekiyor. Bu doğrultuda izlenecek süreç ve yollar sırasıyla belirlenmelidir.

Meslek seçiminden sonraki en önemli kriteriniz bölüm seçimi olmalıdır. Doğru bölüm seçimleri yaparak istediğiniz alanda çok daha başarılı olabilirsiniz. Seçim yaparken sayısal ağırlıklı bir bölüm istiyorsanız Fen Liseleri sizin için doğru bir seçim olacaktır. Anadolu Liseleri de  sayısal ve sözel derslerin bir arada verildiği karma bir eğitime sahiptir. Fen ve Meslek Liselerine göre daha nötr bir konumdadır. İmam Hatip ve Meslek Liseleri size spesifik bir eğitim imkanı sunar. Okurken yoğun bir program dahiline girersiniz ve burada yapacağınız meslek seçimi önemlidir.

Bölüm seçiminden sonraki en önemli kriteriniz okuyacağınız lisenin eğitim kalitesidir. Puanınızın maksimum düzeyde yetebileceği en iyi okulları araştırarak bir tercih listesi oluşturmalısınız. Sonrasında oluşturduğunuz listede ki liselerde aramanız gereken özellikler kendinizi yeteri kadar geliştirebileceğiniz bölüm derslerinin olup olmadığıdır. Gitmek istediğiniz okulun hangi yabancı dil üzerine eğitim verdiğini araştırın. Eğer ki yabancı bir dil olması öncelikli kriterinizse derslerde istediğiniz dillerin bulunmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra araştırmanız gereken diğer konu okulun süresidir. Okuyacağınız bölümde ilk yıl hazırlık olabilir. Bu önemli bir kriterdir, siz okuyacağınız okulun dört yıllık bir bölüm olduğunu düşünerek tercih yaparsanız daha sonrasında hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Tercih listenize yazabileceğiniz toplamda 10 lise sizin öncelikli seçimlerinize göre sıralanmalıdır. Yüzdelik diliminizin biraz üzerinde olan bir lisenin LGS tercih listesinin üst sıralarında olması önemlidir. Yüzdelik dilimde çok ciddi farklardan bahsedemeyiz. Yüzdelik diliminizin çok üzerinde bir tercih yaparsanız bu sizin için yanlış bir tercih olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Tercih listenizi oluştururken dikkat etmeniz gereken bir diğer noktada ulaşım olanaklarıdır. Gitmek istediğiniz okulun konum olarak evinize çok uzak olması sizin için doğru bir tercih olmayacaktır.

LGS tercihlerinizi 16 Temmuz 2022 tarihine kadar https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden yapabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız tercihleri mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatmalısınız.

 

         KALİTELİ OKUL

 

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net