fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

Bakan Özer: Meslek liseleri LGS’de tarihi başarı elde etti

0 29

Meslek liseleri tarihi başarı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav tercihleri sonuçlarında bu yıl meslek liselerinin başarısı dikkat çekti. Hem tercih edilirliği hem de yüzdelik dilimdeki başarı sıralaması artan meslek liseleri, genç yaşta meslek sahibi olmak isteyenlerin seçimi oldu. Geçtiğimiz yıl yüzde 77’lik doluluk oranına ulaşan meslek liselerindeki bu oran, bu yıl hiçbir lise türünde görülmeyen bir artışla yüzde 95’e ulaştı.

Meslek liseleri lgs başarısı

YÜZDE 51.8 İLK TERCİH
Bu yıl LGS merkezi sınavına 1 milyon 31 bin 799 öğrenci katıldı. Mesleki ve teknik liseleri tercih edenlerin sayısı artarken, söz konusu liselerin ilk tercihte yer alma sırası da arttı. Geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik Anadolu liselerini ilk tercihine yerleştirenlerin oranı yüzde 45.5 iken, bu yıl yüzde 51.8’e ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2022 LGS Kapsamında İlk Yerleştirme Sonuçları’ ile ‘2022 LGS Merkezi Sınavla Yerleşen Öğrencilerin Performansı’ başlığıyla iki ayrı rapor hazırladı. Bu raporlarda “Özellikle mesleki ortaöğretimde yüzde 6’ya ulaşan artış, öğrencilerin mesleki eğitimde yaşanan dönüşüm sonrasında tercihlerindeki ağırlığı göstermesi açısından son derece önemli” ifadesine yer verildi.

FEN LİSESİNDEN YÜKSEK
Bu yıl mesleki ve teknik Anadolu lisesine yerleşen öğrencilerin yüzde 87.8’i söz konusu liseleri ilk üç tercihine aldı. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), ASELSAN Konya MTAL ve Teknopark İstanbul MTAL, 2022’de de yüzde 1’lik başarı diliminden öğrencilerin tercihi oldu. Bu kurumlara 2022’de açılan Demirören Medya MTAL de katıldı. İstanbul Havalimanı MTAL ve Sabiha Gökçen MTAL de üst yüzdelik dilimlerden öğrenci alan okullar arasında yer aldı. Bu okullar arasında kimi bölümler 0.12’lik başarı sıralaması ile dikkat çekti. Söz konusu liseler en çok tercih edilen fen liselerinden bile yüksek başarı ortalaması ile öğrenci almış oldu.

meslek liselerinin lgs başarısı

YÜZDE 1’LİK DİLİME GİRENLERİN TERCİHİ

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), LGS tercih sıralamasında yüzde 1’lik dilimde yer alan 460-480 puan aralığındaki öğrencileri alarak Türkiye’nin en yüksek puanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
 
Sınavda yüksek başarı gösterip yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin tercih ettiği Teknopark İstanbul MTAL; siber güvenlik alanında açılan ilk lise unvanını taşıyor. Ülkemiz için gerekli kritik teknolojilerin üretilmesini misyon edinen Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dünyada yaşanan siber saldırıların Türkiye’ye olan etkisinin en aza indirilmesi; kalıcı, sürdürülebilir, yerli ve milli çözümler üretilmesi için gerekli olan eğitimin verilmesi amacıyla kuruldu.

 KALİTELİ OKUL

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net