fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

İnternetin Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkileri

0 239

 

İnternet kullanımı günümüz çağında artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda ve çocuklar da günün çoğunu internette geçiriyor. İnternetin faydaları da olmakta fakat bir o kadar da zararları olmakta. Peki, internetin çocuk gelişimi üzerindeki etkileri nelerdir?

Çocuklar Günde Kaç Saatini İnternette Geçirmeli ?
Ebeveynler çocuklarının öncelikle internette neden vakit geçirdiğini takip etmelidir. 5-6 yaşındaki bir çocuğun sosyal medya kullanması uygun değildir ve takip edilmesi gereken bir konudur. Ancak eğitici videolar izlemek, oyun oynamak, evde eğitim görebilmek için haftada en çok 3 gün, günlük 1 saat olmak üzere internet kullanılması uygun görülüyor.

İnternetin Çocuk Gelişimi Üzerinde Etkileri Nelerdir ?
İnternet ucu bucağı olmayan bir yerdir. Oyunlar, sosyal mecralar, makaleler ve daha nice bilgiye ulaşılabilir. Durum böyle olunca çocukları engellemek pek mümkün olmuyor.
Çocuk internetle çok zaman geçirdiğinde fiziksel ve mental açıdan sorunlar yaşayabiliyor. İşte, internetin çocuk gelişimi üzerindeki etkileri ;
– Arkadaş edinme güçlüğü,
– Dış dünyadan kendini soyutlama,
– Aileden uzaklaşma,
– Yetersiz Özsaygı,
– Kırılgan Kişilik,
– Göz bozukluğu,
-Duruş bozukluğu meydana geliyor.

Hareketsiz Çocuklarda Gelişim Sorunları
Gününün çoğu zamanını internette hareketsiz bir şekilde geçiren çocuklarda sağlıksız ve yetersiz beden gelişimi görülmektedir. Çocuklar efor harcamak yerine saatlerce bilgisayar başında oturduğundan hem fiziksel hem de ruhsal açıdan etkileniyorlar. Hareketsizliğin verdiği sinirli bir ruh haline bürünebiliyorlar. Bu nedenle çocuklar gelişimleri için hareketsiz kalmamalı ve efordan uzaklaşmamalıdırlar.

 Çocukları İnternetin Olumsuz Etkilerinden Korumak İçin Ebeveynlere Tavsiyeler
– Öncelikle çocuğunuzla iletişiminiz çok iyi olmalıdır. Onun arkadaşlarından, hoşlandığı şeylerden, hobilerinden ve fobilerinden haberdar olmalısınız. Çocuğunuza anlayışla yaklaşmalı ve onun sizinle her şeyi paylaşmasını sağlamalısınız.
– Çocuğunuzun internette geçirdiği vakti takip etmelisiniz.
– Her zaman iyi birer örnek olunuz. Bilinçli internet kullanımını öğrenmeli çocuğunuza da öğretmelisiniz.
– Sizin haberiniz olmadan çocuğunuzun internetten alışveriş yapmaması kredi kartı bilgilerini girmemesi gerektiği konusunda ikaz etmelisiniz.
– İnternet sohbetlerinde kötü üslup kullanan gruplardan çıkmasını, kendi fotoğraflarını ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarmalısınız.
– Kendisine buluşma teklif eden, para göndereceğini, ünlü olduğunu söyleyen kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini söylemelisiniz.

KALİTELİ OKUL

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net