fxxx.club desi uncale with vabi enjoying. https://hqsexvideos.net/ http://pornpals.club/ coed gets cock on mycollegerule.
moved here https://www.desixnxx.club china sex upornhd.online

Telafi Eğitimi Belli Oldu!

0 754

Türkiye, 16 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında kapalı olduğu günler için özel okullar, kurs ve rehabilitasyon merkezlerinde telafi eğitimine başlıyor. Öğrenciler, okullara uzaktan ateş ölçerle alınıp, her 4 saatte bir ateşi ölçülerek dersliğe alınacak. Servislere maskeyle binilecek. Pandemi kurallarına uymayan okullar, kurslar cezalandırılacak. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, “Okullarımız telafi eğitimine hazır. Öğrencilerimizin sağlığı için her türlü tedbir alındı, alınmaya da devam edecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yarın açıklayacağı özel okullarda 15 Ağustos’ta başlayacak olan telafi eğitimi ayrıntıları netleşti. Buna göre;

*Özel okullar, isterlerse 15 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimine başlayabilecek.

*Telafi eğitimine 15 Ağustos’ta başlamak gibi bir zorunluluk yok.

*Özel okulların 3 hafta yapması zorunlu olan telafi eğitimi, istenirse hafta sonu da (Cumartesi günü) yapılabilecek.

*Yaz tatili boyunca isteyen özel okul bir telafi eğitimi yapmak zorunda olmayacak.

PROGRAMINI DEĞİŞTİRMEYE ZORLANMAYACAK

*Özel okullar isterlerse telafi eğitimini okullar açıldıktan sonra, normal ders saatleri dışında tüm dersler bitince derse 1 saat daha ekleyerek verebilecek.

*Öğrencilerin günlük ders, etüt, sosyal faaliyet vb eğitim-öğretim planlamaları kesinlikle bozulmadan telafi eğitimi, 2020-2021 Eğitim/Öğretim yılı içine de yapılabilecek.

*Okul Aile Birlikleri ve okul yönetimleri telafi eğitiminin tarih ve günlük mü? yoksa saat ilavesiyle mi? yapılacağına dair yönteme birlikte karar verecek.

*Tatil planı yapan ya da başka bir planı olan veliler, çocuklarının 15 Ağustos’ta okulda telafi eğitimi başladığı için programını değiştirmeye zorlanmayacak.

*Okul yönetimi ve velileri temsilen Okul Aile Birliğinin alacağı ortak karar tüm veliler için geçerli olacak.

*Okul idaresi ve veliler telafi eğitimiyle ilgili aldıkları kararı okulun bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylattıktan sonra, telafi eğitimi başlayabilecek.

5 SAYFADAN OLUŞAN YAZI GÖNDERİLDİ

 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız imzasıyla 81 il milli eğitim müdürüne, “Özel Okulların Telafi Eğitimi” konulu 5 sayfadan oluşan bir resmi talimat yazısı bugün gönderildi.

Corona virüsü nedeniyle 16 Mart ve 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verildiği hatırlatılarak, telafi eğitimlerinin başlatılacağı bildirildi.

TELAFİ EĞİTİMİ KİMLERE YAPILACAK?

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce belirlenen telafi eğitimi özel okullar, kurslar ve rehabilitasyon merkezleri olmak üzere 3 ayrı kurumu ilgilendiriyor.

Buna göre;

1-Özel okullar, 15 Ağustos tarihinden sonra okullar açılana kadar en 3 hafta yüz yüze telafi eğitimi yapacak.
2-YKS ve LGS hazırlık kursları başta olmak üzere özel öğretim kursları tedbir alarak, eğitime bugün itibariyle başlayabilecek.
3-Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de telafi eğitimi için 15 Hazirandan itibaren açılabilecek”

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL YAPILACAK?

*Özel okullar verdikleri uzaktan eğitimden öğrencilerin ne kadar faydalandığının ölçümünü yaparak yüz yüze telafi eğitimi yapabilecek.

*Telafi eğitimleri en az 3 hafta ve Ağustos/Eylül aylarında olacak. Ve 2020-221 eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanacak.

*Telafi eğitimi yapacak olan özel okulların tıbbi maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması tedbirlerine titizlikle uyulması sağlanacak, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

*Telafi eğitiminde kurs, rehabilitasyon merkezi veya özel okullarda kullanılacak olan eğitim araç gereçlerinde hijyen ve dezenfeksiyon kurallarına uyulacak.

*Öğrencilerin telafi eğitimi için okul veya kurslara servislerle ulaşması durumunda da servislerde maske kullanılması zorunluluğu getirildi.

*Engelli bireylerin eğitim aldığı rehabilitasyon merkezlerinde ise servis araçlarında da tıbbi maske kullanılması sağlanacak.

TELAFİ EĞİTİMİNDE DERSLERE NASIL BAŞLANACAK?

*Ders başlamadan 45 dakika önce corona virusü tedbirleri kapsamında binanın ders için kullanılan tüm bölümleri ve ortak kullanım alanları yeniden dezenfekte edilecek.

*Kurumlarda Covid-19’la ilgili yönlendirme afişleri, sosyal mesafe uyarıları ve maske/eldiven vb malzemeler için tıbbi atık kutuları ile en antiseptikleri zorunlu olarak bulundurulacak.

*Sırav, tahta, kapı vb. alanlar deterjanlarla sık sık yıkanıp, dezenfekte malzemelerle silinip en az yarım saat kuruması beklenecek.

*Kantin, büfe vb. ortak kullanım alanlarında maske kullanılacak.

*Tüm kurumlarda temassız ateş ölçer cihazları olup ateş ölçümü yapılacak.

*Tuvaletlerde kullanılan kağıt havlu ve sıvı el sabunlukları fotoselli yapılacak.

*Ziyaretçiler dahil kurs ve okullara giren herkesin istisnasız ateşi ölçülerek binaya alınacak.

ÖĞRENCİNİN DERSTEN ÖNCE ATEŞİ ÖLÇÜLECEK

*Ateşi yüksek olan kimse okul ve kurslara kesinlikle alınmayacak. öğrencilerin de her 4 saatte bir ateşleri ölçülüp kayıt altına alınacak.

*Aileler de ateşi olan veya burnu akan çocuklarını okula getirmemekte özen gösterecek.

*Okul girişinde özellikle rehabilitasyon merkezlerinde tüm tekerlekli sandalyeler de dezenfekte edilecek.

KONFERANS VE SPOR SALONLARI AÇILMAYACAK

*Bedensel engelli bireyler başta olmak üzere okullardaki sağlık kabinlerinde çin sedye veya yastıklar tek kullanımlık olacak.

*Bireysel eğitimde kullanılan oyun hamuru, parmak boyası ve üfleme çubuğu gibi materyaller her öğrenci için özel olacak.

*Konferans salonu, spon salonu gibi toplu kullanım alanları kullanılmayacak.

*Tedbirlerin tamamından okullar sorumlu olacak. Tedbirlere uymayan okul yönetici ve personeline de ceza kesilecek.

BAŞKAN NURULLAH DAL: OKULLARIMIZ TELAFİ EĞİTİMİ GÖRMEYE HAZIR

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal telafi eğitimleriyle ilgili MEB’in aldığı kararları SÖZCÜ’ye şöyle değerlendirdi;

*Özel okullarımız MEB’den bu takvimi açıklamasını bekliyordu. Telafi eğitiminin yüz yüze yapılması gereken kısmı için bize göre de uygun bir tarih belirlenmiş.

 

*Özel okullar için 15 Ağustos, başlangıç tarihi seçilmiş. Okullarımız zaten uzaktan eğitimle de, telafi eğitimi yapılıyordu. Büyük bir kısmı da uzaktan eğitimle bu süreci tamamladı. Şimdi telafi eğitiminde yüz yüze yapılması gereken dersler yapılacak.

“ÖĞRENCİLERE ÖZEL TEDBİRLER”

*Okullarımız, 15 Ağustostan sonra bu süreci en az 3 hafta olarak planlayıp, yapacak. Yüz yüze eğitimi tüm kurumlarımızın yapması gerekiyor.

*15 Ağustostan sonra okullarda yapılacak eğitim telafinin yüz yüze kısmıdır. Okullarımız zaten telafi eğitimi için hijyen, altyapı ve program hazırlıklarını yaptı.

*Öğrencilerimiz ve velilerimizin sağlık başta olmak üzere hiçbir konuda sıkıntı yaşamaması için okullarda her türlü tedbir alındı.

“OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ NETLEŞMELİ”

*2020-2021 Eğitim /Öğretim yılının başlangıç ve bitiş tarihlerini de Milli Eğitim Bakanlığı net olarak açıkladığında, okullarımız da telafi eğitimi takvimlerini netleştirip velilerine bildirecek.

*Her yıl, bir sonraki yılın eğitim başlama ve bitiş tarihleri Haziran ayının ilk haftalarında ilan edilir. Geçen Haziran’da Covid-19 yoktu.

*Önümüzdeki yıl için 7 Eylül 2021 belirlenmişti ama salgın nedeniyle şu anda şartlar değişti. Bu tarihin değişeceğini düşünüyoruz. MEB’den net okul açılış tarihi açıklaması bekliyoruz.

Meta

Özel Okullarda, kurs ve rehabilitasyon merkezlerinde telafi eğitimi başlayacak. Öğrencilerin sağlıgı göz önünde bulundurularak dersler başlayacak.

Kültür Koleji’nde Eğitim

0 – 5 yaş döneminin çocukların beyin işlevlerinin en yoğun dönemi olduğunu ve çocukların bu dönemde öğrendikleri yabancı dili anadili kadar iyi konuştuklarını belirten İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, okul öncesinde uyguladıkları eğitim öğretim modelini artı eğitim’e anlattı.

Kültür Koleji’nde okul öncesi eğitimde nasıl bir eğitim modeli uyguluyorsunuz?
“Anaokulundan üniversiteye okul kültürdür” sloganıyla Kültür Koleji ve Kültür2000 Kolejinde, 60 yıldır yaşam başarısına odaklı, mutlu bireyler yetişiyor. Özgüvenli, yaratıcı, benlik saygısı yüksek ve özgür bireyler için erken çocukluk dönemi oldukça önemlidir. Anaokullarımızda güven üzerine inşa edilmiş samimi ve nitelikli öğrenci- öğretmen-veli ilişkisi esastır. Başarıyı bu şekilde yakaladığımıza inanıyorum. Kültür Koleji Okullarımızda öğrenmeye ilgili uyandırıyoruz. Bilgi aktarmaktan çok, çocukların içinde var olan yeteneklerin serpilip gelişmesine yardımcı oluyoruz.

OYUN ÇOCUĞUN UZMANLIK ALANIDIR

Okul öncesinde oyun ile öğrenmenin önemi nedir ve nasıl uygulanmalıdır?
Çocuk, anaokulunda en iyi oyun ortamını bulur, işbirliğini geliştirir, yaşıtlarıyla ilişkiye girer. Oyun farklı disiplinler hatta aynı disiplin içinde farklı bakış açılarıyla tanımlanabilecek bir yöntemdir. Anaokulu çocuğa, kendi hakkını korurken, paylaşmayı ve başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğretir. Oyun, çocuğun uzmanlık alanıdır, bir problemi çözmesi için fırsattır. Oyunu, çocuğun kendini keşfetme ve geliştirme süreci ve eylemi olarak görürüz. Bu noktada en temel, en hassas ve üzerinde önemle durulması gereken eğitim aşamasıdır. Yaşam boyunca “kim olacağımız”, “nasıl davranacağımız” gibi olguların şekillendiği anaokulu eğitimini temelleri Kültür Koleji ve Kültür2000 Kolejinde çocuğun kişilik gelişimi üzerinde inşa edilmiştir. “Karakter eğitimi” bu doğrultuda planlanmıştır. Anaokulunda kişiliğini şekillenen çocuklar sağlıklı büyümesine eşlik eden akademik donanımla mutlu, kendine güvenen birey olarak hayata atılmaya hazırlanır.

ÇİFT DİLLİ EĞİTİMLE KÜRESEL FARKINDALIK
Okul öncesinde yabancı dil eğitimi hangi yaşta başlamalı ve hangi yöntemler uygulanmalıdır?
Uzmanlar, 0- 5 yaş döneminin çocukların beyin işlevlerinin en yoğun dönemi olduğunu ve çocukların bu dönemde öğrendikleri yabancı dili anadili kadar iyi konuştuklarını belirtmektedir. Biz de, anaokullarımızda ilkokula hazırlanan miniklerimize BilingualÇift Dilli eğitimle küresel farkındalık kazandırırız. Dersler Türk ve uluslararası öğretmenlerle ilerler. Kültür Koleji’nde Eğitim  ingilizce anlama ve konuşma temeli; müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar ve kodlama gibi derslerde, eğlenceli etkinliklerle oluşturulur. Çocuklar şarkılar ve oyunlarla yaparak, yaşayarak ve taklit ederek, iki farklı düşünme becerisi geliştirir. Çoklu zeka kuramına göre her çocuğun ilgi ve yeteneklerine göre öğrenme ortamı farklılaştırılır. İngilizceyi içselleştiren çocuk öğrendiği ifadeleri günlük yaşamında kullanır.

Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi sürecinde okul öncesi öğrencileriyle nasıl iletişim sağladınız? Bu konuda yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte, anaokulu grubumuzla önce “Ev Günceleri” adı altında bültenlerle iletişim kurduk. Sürecin pedagojik boyutu bizim için çok önemliydi. Bu noktada, rehberlik ve pedagoji uzmanlarımız devreye girdi. Ardından uzaktan eğitim çalışmalarımızı; anaokulu öğrencilerimizin senkron bir şekilde öğretmenlerinin ders anlatımları vb. çalışmalara uygun platform olan Google Apps For Education ile yürütmeye başladık. Bu platform da Google Classroom’da sınıf öğretmenleriniz tarafından sanal sınıflar oluşturularak “Google Meet” üzerinden online derslerimizi yapıyoruz. Velilerimize her türlü desteği UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) veriyor. Ayrıca, uzaktan eğitimi daha nitelikli, daha kaliteli sürdürebilmek için uzaktan eğitim kalite standartlarını tanımladık. “Uzaktan Eğitim Sistemi Standardizasyon ve Kalite Geliştirme Rehberi”ni tüm öğretmenlerimizle paylaştık.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

* Okulu gezip, görüp öğretmenlerle tanıştıktan sonra cevaplamanız gereken en önemli soru şu: İçinize sindi mi? Mekan çok göz alıcı olabilir, önemi yok. Çocuğunuzun ihtiyacı olan, öncelikli olarak sevgi ve şefkatle sarmalanmaktır. Okulun her köşesinden, etrafta gördüğünüz miniklerden mutlu muydu? Yöneticilerin, öğretmenlerin, okulda görev yapan tüm personelin sevgisini ve şefkatini hissedebildiniz mi?

* “Benim çocuğumla ilgilenecek olan insanlar kimler? Eğitime nasıl bakıyorlar? Ve en önemlisi onların eğitim anlayışı benim beklentilerimle örtüşüyor mu?” Bu soruları mutlaka yanıtlamaya çalışın.

* Bir kurum kimliği çok önemlidir. Köklü bir okul olmasına özen gösterin.

* Anaokulunda karşılaşacağı öğretmen, onun ilk öğretmeni, ilk rol modeli olacak, ona okulu ve öğrenmeyi ya gerçekten sevdirecek ya da sevdiremeyecektir. O halde o öğretmenin kimliği, eğitimi ve deneyimi anaokulu seçiminde önem vermeniz gereken diğer bir noktadır diyebiliriz.

* Okulun akademik programını inceleyin. Teknoloji kullanımı özellikle bu dönemde oldukça önemli… Z kuşağına uygun bir eğitim modeli olması gerekir.

* “Çocukların sosyal-duygusal alanda hızla geliştikleri bu dönemde öğretim kadar eğitime de önem veriyorlar mı?” “Programlarında yaş gruplarına, bale, dans, müzik, spor gibi branş çalışmalarına yer veriyorlar mı?” sorularına sizin güveninizi kazanacak cevaplar arayın.

Cevaplayın

Yorum Formundan Önce Not

hotdesivideos old daddy destroy young twink. pron https://www.watchersweb.club
htps://regbeegtube.com onlychicas.net